perjantai 13. joulukuuta 2013

joulun odotusta ja uusi pieni ihanuus perheessä...

Meillä alkoi joulun odotus jo hyvissä ajoin. Tontut ilmestyivät pöydille, naapurin kanssa tehtiin kuusen oksista jouluisia koristeita, ensimmäiset versiot jäälyhdyistä on jo puoliksi sulaneet ja ensimmäinen satsi pipareita on syötynä ja toinen leivottuna sekä osittain jo syötynä :). Joululaulut raikaa ja pikkujoulukuustamme luullaan jo joulukuuseksi ;). Ihanaa aikaa! 

Mutta vielä ihanampaa tämä aika on siksi, että olemme saaneet perheeseen uuden pienen ihanuuden. Nyt meillä on kolme ihanaista lasta ja voi että ollaan onnellisia. Isosiskot on ottanut pienen herran vastaan hienosti ja kovasti ovat auttamassa. Pientä väsymystä on havaittavissa, muta sekin kuuluu vauva-aikaan. Olen sopivasti väsypöhnässä, jotta en jaksa olla ihan niin tarkka kaikesta :D.. hyvässä ja huonossa olen varsin unohtelevainen :D. Mutta... tässä alla meidän rakkaat <3:


Ihanaa Joulun odotusta!!! 

lauantai 17. elokuuta 2013

Namasteen sämpylät

Namasteen sämpylät

n. 20 sämpylää

7,5dl     huoneenlämpöistä vettä
25-30g  hiivaa
1,5 rkl   suolaa
1,5dl     ruisjauhoja
1,5dl     kokojyväjauhoja
12dl      vehnäjauhoja
halutessa lisäksi siemeniä

1. Tee aineksista taikina, älä vaivaa, sekoita isolla lusikalla.
2. Anna kohota 2h, poista ilmat ja laita jääkaappiin yöksi.
3. Tee aamulla sämpylöitä kahdella lusikalla (vaikuttaa ensin hankalalta, mutta on lopuksi helppoa, kun totut).
4. Ripottele jauhoja sämpylöiden päälle ja leikkaa risti terävällä veitsellä tai saksilla.
5. paista 230 asteessa n. 30min kunnes kullankeltaia.
6. Älä peitä liinalla, muuten rapea kuori pehmenee.

Itse huomasin, että mitä isompia sämpylöitä, sitä ihanamman meheviä sisältä. Jossain nettisivuilla oli, että samasta taikinasta voisi tehdä myös pari leipää. Niistäkin tulisi varmaan hyviä :).

Tulee chiabatta-maista leipää ja tosi hyvää vielä muutamankin päivän päästä. Suosittelen :)!!!

Mekko siskon tytölle

Tässä vielä yksi mekkokuva. Tämän mekon tein siskon tytölle synttärilahjaksi. Itse niin kovin tykkään tuosta kankaasta ja mietin,että mustan paidan ja mustien legginsien kanssa vois mennä hyvin talvikäytössäkin..? Tässä mekossa henk.koht haaste oli tuo tasku. Kyllä vaan, aika pieni jutu ehkä muille, mutta en ole tehnyt ennen noita tuollaisia laskoksia, joten se oli ihan uusi juttu. Ja siitä tuli kyllä oikeestaan just semmonen tasku, kun mielessä ajattelin :).

Ois niin ihana tehdä enemmänkin ompeluksia (ehkä oppis tekemään hieman haastavampiakin juttuja, kun sais enempi harjoitusta), nyt kun en kauheen pitkälle pääse kotoonta kunnon vuoksi liikkumaan. Mutta mulla ei oikein ole kunnon pöytää vielä, missä tekisin, niin vähän kikkailua on aina ompelusten tekeminen, mutta ihanaa kikkailua kylläkin :D. Joulukin on jo hieman mielessä ompelusten suhteen.. saas nähdä päätyvätkö toteutukseen :D...

lauantai 10. elokuuta 2013

Kotiruokaa...


















Tänään meillä on ollut jotenkin kovin kotoisia ruokia. Rokkaa, itse tehtyjä karjalanpiirakoita ja pannaria. Kotoisuus ehkä johtuu omasta mielestä nyt siitä, että kesällä ei ole tullut panostettua ruuanlaittoon, kun kaikki aika on mennyt pihalla. Ruuat on ollut nopeita tehdä, jotta jäänyt aikaa muuhun. Tänään on ollut melko sateinen päivä, joten ei ole niin harmittanut viettää aikaa sisällä pitkästä aikaan.

Olen ehkä kerran tai kaksi tehnyt aiemmin karjalanpiirakoita itse. Näistä tuli kovin hassun muotoisia ;D, mutta tytöille ainakin maistui ja itsekkin tykkäsin. Mies saa maistella sitten töistä kotiuduttuaan.

Syksyllä sitten aion koittaa tehdä näitä leivinuunissa, kunhan kelit vähän viilenee ja päästään harjottelemaan leivinuunin käyttöä...

lauantai 27. heinäkuuta 2013

tomaatteja tomaatteja

Meidän pikkuisen pikkuruisella kasvimaalla on ollut yksi minitomaatti (red robin). Taimen ostin vähän kokeilumielessä, mutta voi että tuo tekee tosi tosi paljon tomskuja :). Yksi on kypsynyt jo ja toinen kellertää jo kypsymisen merkkejä. Ja vielä on aikaa kasvaa noilla, joten lisää syömäkelpoista satoa vaan odotellaan. Tuo lajike on ollut tosi matala ja hirmuisen tukerakenteinen. Pikkuruinen tomaattipensas siis jaksaa kantaa hyvin nuo kaikki kypsymässä olevat tomaatit hyvin. Naapurissa sama lajike on ollut ruukuissa ja saanut lannoitetta, samoin taidan tehdä ensi vuonna itse, eli laittaa taimet ruukkuihin ja koitan muistaa myös lannoittaa :D. Mutta hyvä näinkin! Voin suositella!

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Verhoja

Tässä vielä muutama käsityö, joita olen jo aiemmin tehnyt. Eli verhoja. Ensimmäisessä kuvassa isomman tytön prinsessaverhot.
Toisessa kuvassa pienemmän neidin norsu-verhot. Samaa kangasta on neidillä päiväpeitto.
 Kodinhoitohuoneeseen tein jo muuton yhteydessä vanhasta valkoisesta verhosta tuollaisen valelaskoksen.

Kesämekko


Mulla on lääkärin määräys vaan levätä. No koitan sitä toteuttaa parhaani mukaan ja oonki pötkäilly paljon ja lueskellu useamman pokkarin. Välillä pakko vähän puuhastaa jotain pientä. Tänään tein Annille tällaisen vaaleanpunaisen mekon. En kauheasti ole tehnyt vaateita, mutta josko sitä tekemällä oppisi :)... Tämä oli myös siitä kiva projekti, että tähän ei mennyt kauaa, kun yksinkertainen malli. Kaava Mekkotehdas-kirjasta. Siellä on aivan ihania mekkoja, josko seuraavaksi uskallan kokeilla jotain vähän haastavampaakin :D... ?


sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kylläpä oli taas mukavat juhlat ja ihanan aurinkoinen sää (tosin se osoittautuu aina kotona pidettäville synttäreille myös melkoiseksi haasteeksi). Mutta ihania ihmisiä taas vieraina ja lapsilla kivat riehumisleikit :). Niistähän ne hyvät synttärit koostuu ;). Tässä vielä rakas pieni sankari kynttilänpuhalluksessa <3 :


keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kodin laittoa ja ihania kesäkukkia



















Meillä on ollu tähän asti tasan yhdessä ikkunassa verho ja pääsiäisenä muutettiin, heh.. muutaman hetken näköjään vaatii sulatella tätä koko touhua, mutta nyt taas jaksaa vähän laittaa kotia taas. Saatiin vihdoin keittiöön ja ruokaerkkeriin verhot paikalleen ja seuraavia jo pähkin :)! Kyllä ne vaan tekee paljon, vaikka nyt tuossa kuvassa melko vaatimattomalta näyttääkin.

Toisessa kuvassa ihani kesäkukkia, joita saan lähes joka puistoreissulta. Ihanat tyttöset niitä keräilee ja yleensä kukissa on hyvin pienet varret, joten ollaan vaihtelevasti käytetty maljakkoina snapsilasia tai sitten jotain pientä juomalasia :D. Mutta ihania ovat <3!!!

Ihanat on kyllä ollu meidän lomakelit, kyllä kelpaa paistatella!

torstai 11. huhtikuuta 2013

Meidän Anni-rakas täytti jo 6-vuotta. Miten nopeesti nuo vuodet tuntuu menneen. Vielä niin pieni neiti, kun harmituksen tullen käpertyy syliin tai illan tullen kainaloon kuuntelemaan satua. Toisaalta niin iso neiti, kun jo yksin kurvaa pihasta pyörällä kohti kaverin kotia. Välillä haluaisi vain pysäyttää ajan, ettei tuo kasvaminen ja itsenäistyminen tapahtuisi niin nopeasti. Neidillä on myös aivan ihana prinsessavaihe menossa. Uusi huone on pinkkiä täynnä ja päälle pitää saada mahdollisuuksien mukaan pinkkiä ja mekkoa joka päivä. Syntymäpäivien teema oli tähkäpää ja ilmoitti jopa, että hän on muuttanut oman nimensäkin tähkäpääksi - IHAN OIKEASTI! <3 Tässä muutama kuva syntymäpäiviltä. Ihanista kukista kiitokset tyttöjen mummolle :)! 


 
 

 Ja mitäpä muuta kuuluu.. aikamoiset kaksi viikkoa alkaa olemaan takana. Muutolla aloitettiin, tavaroiden raivausta, siivoilua, synttäreitä ja mihin päädyimme.. kaameaan mahatautiin :(. Ensin tuli pienin pirpana kipeäksi ja perässä minä ja Tuomo. Prinsessa-neiti on onneksi välttänyt taudin. Veto aivan pois, mutta josko täällä pian alkaisi elämä voittaa. Ainakin jaksan jo maata melkein istuvalteen ja naputtaa konetta hetken. Onhan sekin kai jo jotain. Syöminen varmasti auttaisi oloon, pitää yrittää sitä tänään harjoitella.

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Tuunausta ja kirpparilöytöjä..

Miä tykkään kovasti tuunailla asioita, joskin ollut aika vähäistä viime aikoina. Intoa olisi usein enemmän kun ehkä taitoa, mutta kokeiltava aina on, jos tilaisuus koittaa. Nyt muutto lähenee ja budjettia ei ole kauheesti uusiin huonekaluihin. Joten vanha pöytä ja vanhat tuolit lähtevät mukaan uuteen kotiin. Joskin ei haittaa itseä yhtään, koska kyseessä on mummoni vanhat pöytä ja tuolit ja en ehkä malttaisikaan niistä luopua. Vanhat ruskeat päällyset vaihtuivat uuden kodin harmaaseen sävyyn. Kangaskin löytyi äitini kotitalon myynnin yhteydessä :D. Joten aikalailla 0-budjetin tuunaus menossa.


Lisäksi kävin eilen ystävän kanssa Rompetta-osto- ja myyntiliikkeessä. Pienen pirpanaisen huoneeseen löytyi sieltä valkoinen lipasto. Korkeus ei ole liian suuri, jotta voi neiti laittaa leikit pystyyn omalla korkeudellaan :). Kuitenkin lipastossa on tilaa reilusti ja tosi tukeva on, että ei hevin mihinkään kaatuile. 


Kankaasta jäi vielä vähän jäljelle, joten tein siitä tyynyn olkkariin. Keittiön pöytä ja tuolit näkyvät olohuoneeseen, joten saman sävyiset asiat varmaan yhdistävät myös tilaa. 



sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Raksakuvia (vaihteeksi :) ...)

Tässä näkyy muutama kuva juuri asennetuista laminaateista (se vaihe saatiin tänään päätökseen, jei :) ). Kuvissa myös tuntomaaliseinät, jotka jo jokin aika sitten maalattiin. 


Yläkerran wc:ssä on jo kalusteet paikoillaan (altaan alla olevat ovet vielä asentamatta), melkein valmista jo myös tämän osalta :). Ihanalta näyttää meidän mielestä, just siltä, mitä ollaan toivottukkin!!

Tyttöjen huoneet on jo oikeastaan valmiit :). Isomman neidin lamppukin jo paikallaan :D.



Tässä vielä viime viikolla asennetut portaat ja porraskäytävän valot. Ihanaa, kun kaikki tällaiset yksityiskohdat tekee aina vaan valmiimman näköistä. Jospa me oikeesti saadaan pian valmista. 


Tänä viikonloppuna oli äiti auttamassa. Tytöt oli niin innoissaan ja voi vitsit, miten paljon äiti auttoi taas!! Voi että ihanaa, miten paljon saadaan apuja vanhemmilta ja ystäviltä. Ei meidän talo valmistuisi ilman perheiden monenlaista tukea <3! Iso kiitos kaikille rakkaille <3!

tiistai 12. helmikuuta 2013

Laskiainen ja vähän muita ulkoiluja

Me vietettiin laskiaisviikonloppua Kotkassa. Sunnuntaina käytin laskiaismäessä ja torilla napakelkkailemassa. Siskon mies opetti tytöille uuden käyttötavan pulkalle :D.. tyttöjen serkku kun kovasti innostui laskemaan mäkeä seisaallaan snoukaten, niin anni uskalsi myös kokeilla tuota (ja minun tietty piti myös koittaa, mutta taisin olla tuossa kaikkein huonoin :D). Hauskaa oli :)! 



Tänään tehtiin tyttöjen kanssa laskiaispullia. Hienosti onnistui pursotukset ja isommalta neidiltä ja pienempi sai  laittaa kansia pullille. Nams, kohta herkutellaan.



Yritin kuvata myös voisilmäpullia, mutta pieni käsi ehti jo nappaamaan pullaa kun se oli just sopivasti otettu tarjolle ;).....
Tässä vielä tyttöjen luistelukuvaa. Emppu ollut vielä pulkkailijana jäällä, kun isompi neiti luistellut. Hienosti on taidot kehittynyt talven aikana.

Meidän makkarin tapetti



lauantai 2. helmikuuta 2013

eväsretki tontilla ja tapetteja


 No niin, meillä vähän Annin tapetti muuttui matkan varrella, mutta tässä nyt jo tapetteja seinillä :). Tässä Annin tapetteja :). Aika ihanat kimaltelevat, mutta kuitenki sopii sitte ehkä myöhemmin muunkin kun pinkin värin kanssa ;D .. nyt ylläripylläri pinkit verhot tulee yms. :D. Aika ihana vois joskus olla musta-hopea-yhdistelmä tms..



Tässä sitten Empunpempun tapettia :). Huoneen väritykseksi tulee musta-valko-keltainen, mutta tämäkin sitten sopii minkä muun värin kanssa myös.

Tässä vähän kylppärikuvaa,vaikka ei kauheasti ole muuttunutkaan edellisisä. Mutta saumattuna nyt ja katto tehtynä. 




Paistettiin tänään ekat makkaratkin takassa :). Ihana kyllä tuo takka, voi vitsit et tykätään! Ja tykätää kyllä kaikista valinnoista, toivottavasti lopuista yhtä paljon :)...







tiistai 29. tammikuuta 2013

 Takka on valmis :)! Jei! Tytöt tietty innostu luukuista: auki - kiinni - auki - kiinni.
Tässä kuvassa näkyy, että myös katot valmiit ja seinät on pohjamaalattuja :). Tuomo saanut yläkertaan jo lopulliset maalit myös valmiiksi. Tässä alemmassa kuvassa näkyy myös tuolla takan takana puiden oma paikka :D!! 

torstai 24. tammikuuta 2013

Tyttöjen ilta :)

Vietettiin kaverien kesken tämmöistä arkipäivän tyttöjeniltaa :). Tein savulohisalaattia ja pestoleipää. Savulohisalaatissa oli mm. salaattia, tomaattia, kurkkua, hunajamelonia, avokadoa, kananmunia, oliveja, savukalaa ja ruohosipulia. Salaatin kastikkeena oli ranskankermaa, suolalla, pippurilla, rohosipulilla ja sitruunamehulla maustettuna. 
 Pestoleivän ohjeen olen saanut jo useampi vuosi sitten kaverilta. Teen sen nykyään ihan vain perus sämpylätaikinaan (rouhejauhoihin tehtyyn) ja sisään pestoa. Yhteen rullaan menee n. 2,5-3dl taikina. Paisto 200 asteessa n. 20-30 min (?)

Kiitos tytöille ja paavolle seurasta :D!!! Oli mukavaa! 

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Pienin pirpanainen oli superiloinen spagetista ja jauhelihakastikkeesta :D. Meillä mennään tällä hetkellä hyvinkin perus kotiruuan voimin, eikä ole jaksamista panostaa liikoja. Siksi aika ihana fiilis oli, kun sain äsken tehtyä melkosen väsyneenä ruuan valmiiksi ja vastaanotto oli mitä mainioin ja neidille maistui kaks isoa lautasellista ruokaa  :D <3.

Anni laittoi yhtenä iltana hepat hirmuisen hienoiksi :D. Kyllä kelpasi niillä leikkiä!! 

Ah... ehkä paras keksintö pitkään aikaan :D.. raakalakristsijauhe. Hedelmisen päälle esim sopii mitä mainioimmin ja ihan kun söisi jotain karkkia :D, NAMS!!! Ystävän luona sain maistaa tätä ja myöhemmin saatin joulumuistamiseksi oma purkillinen tätä parhauta :D!! Iso kiitos vielä Kirstille <3! Pitääpä jälleen tänä iltana herkutella :D. 

Sitten isille tilannetietoa talolta :D, pääset vähän etänä näkemään menoa :D..

Yläkerran aulasta kuvattuna. Oikealla Annin huone ja vasemmalla emman :).

Yläkerran vierashuoneen/telkkarihuoneen ovelta. Tähän tulee ne pariovet.

Yläkerran kylppäristä. Tähän oikeanpuoleiseen seinään tulee sitten se amme.

Tämä on alakerran kylpyhuoneesta. 

Myös alakerran kylppäristä, saippuahyllykkö :).

Takka, tänään on jo leivinuunikin alkanu hahmottua :).

Tässä ruokailuerkkeri. Ompas muuten hassu kuva, ei tuo oikealla oleva valkoinen ole kyllä seinä .. mun mielestä ainakaan. Mikä lie siinä :D ei siinä kyl pitäis mitää levyjäkää olla, varsinkaan valkosia hmm...