lauantai 17. elokuuta 2013

Namasteen sämpylät

Namasteen sämpylät

n. 20 sämpylää

7,5dl     huoneenlämpöistä vettä
25-30g  hiivaa
1,5 rkl   suolaa
1,5dl     ruisjauhoja
1,5dl     kokojyväjauhoja
12dl      vehnäjauhoja
halutessa lisäksi siemeniä

1. Tee aineksista taikina, älä vaivaa, sekoita isolla lusikalla.
2. Anna kohota 2h, poista ilmat ja laita jääkaappiin yöksi.
3. Tee aamulla sämpylöitä kahdella lusikalla (vaikuttaa ensin hankalalta, mutta on lopuksi helppoa, kun totut).
4. Ripottele jauhoja sämpylöiden päälle ja leikkaa risti terävällä veitsellä tai saksilla.
5. paista 230 asteessa n. 30min kunnes kullankeltaia.
6. Älä peitä liinalla, muuten rapea kuori pehmenee.

Itse huomasin, että mitä isompia sämpylöitä, sitä ihanamman meheviä sisältä. Jossain nettisivuilla oli, että samasta taikinasta voisi tehdä myös pari leipää. Niistäkin tulisi varmaan hyviä :).

Tulee chiabatta-maista leipää ja tosi hyvää vielä muutamankin päivän päästä. Suosittelen :)!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti